Köszöntjük! Örülünk, hogy felkeltettük a figyelmét.

Azért készítettük ezt az interaktív programot, hogy közelebb hozzuk a közösségi alapítványok világát mindazokhoz, akik szeretnének tenni a lakóhelyük fejlesztéséért, a helyben élő - dolgozó emberekért.

LÁSZLÓ KÉRDÉSEI nem egy teszt, ahol vannak helyes válaszok, amiket vagy tud az ember vagy nem. Olyan kérdések következnek, amikről szívesen megkérdeznénk Önt, ha találkoznánk, vagy beszélhetnénk telefonon.

Aki végighalad a következő oldalakon, a hat témakörhöz tartozó 24 kérdésen, világosabb képet kaphat arról, mit érdemes átgondolnia, megbeszélnie egy helyi közösségi alapítvány létrehozása érdekében,
milyen lépéseket tehet, merre tájékozódjon.

A közösségi alapítványok professzionálisan megszervezett támogató szervezetek, melyek adománygyűjtéssel, támogatásosztással foglalkoznak, valamint építik a helyi kapcsolatokat, segítik a támogatók és a cselekvők közötti együttműködést. A közösségi alapítvány felméri és közvetíti a helyi szükségleteket, a helyi célokra adományozni kívánó magánszemélyek és vállalkozók, ill. vállalatok felé. 

Minden közösségi alapítvány egy konkrétan meghatározott területen élő emberek összességének javára dolgozik. Lehet ez egy település, vagy egy nagyobb térség (tájegység, megye, régió stb.), de akár egy nagyobb város egy kerülete is. Arra kérjük, hogy válaszaiban gondoljon arra a konkrét településre/térségre, amellyel kapcsolatban Önt egy közösségi alapítvány létrehozásának gondolata leginkább foglalkoztathatja.

Üdvözlettel a Gyökerek és Szárnyak
Civil Fejlesztő Műhely